4ულუფა
2 კარტოფილი
2 სტაფილო
1 ჭარხალი
3 კვერცხი
1 შეკვრა მწვანე ხახვი
250 გრ. მაიონეზი „სლობოდა” – „პროვანსალი”
1 ლიმონი
2 სუფრის კოვზი არაჟანი
მარილი
პილპილი
ჯამში: 12 ლარი
სურვილისამებრ, კერძს შეგიძლიათ დაუმატოთ შებოლილი ორაგული.
სურვილისამებრ, კერძს შეგიძლიათ დაუმატოთ შებოლილი ორაგული.
ჯამში: 12 ლარი
მომზადების წესი:
მოხარშეთ კარტოფილი, ჭარხალი და კვერცხი.
დაჭერით მწვანე ხახვი წვრილად და გახეხეთ სტაფილო.
მას შემდეგ რაც კარტოფილი და ჭარხალი მოიხარშება, გააცალეთ კანი და გახეხეთ.
ლანგარზე დააწყვეთ ფენა-ფენა გახეხილი კარტოფილი, სტაფილო და ჭარხალი.
ცალკე ჭურჭელში მოათავსეთ 250 გრ. მაიონეზი „სლობოდა”, ჩააწურეთ 1 ლიმონი, დაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი არაჟანი, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და გადაურიეთ.
მიღებული მასა სუფრის კოვზით წაუსვით ფენა-ფენა გამზადებულ ბოსტნეულს, ზედა ფენას მოაყარეთ გახეხილი კვერცხი, მოასხით შეზავებული მაიონეზი და მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი.
ფენებს შორის, შეგიძლიათ დაუმატოთ შებოლილი ორაგული