გაეროს სურსათისა და სოფლის მეურნეობის ორგანიზაციამ (FAO) შეისწავლა მსოფლიოს დამოუკიდებელი სახელმწიფოების მეღვინეობის დარგის მიერ გამომუშავებული პროდუქციის მოცულობა და შეადგინა სია, რომელიც ზუსტად ასახავს, თუ რომელი ქვეყანა რა რაოდენობის ღვინოს ამზადებს. საქართველო 98 ათასი ტონა ღვინით ამ სიაში ოცდამეორე ადგილს იკავებს, ამიტომაც ის ოცეულში ვერ ხვდება. სტატისტიკა ეფუძნება ღვინის წარმოების მოცულობას და არა მის ხარისხს.
ღვინის ყველაზე დიდი მწარმოებელი ქვეყნების ოცეული
20) უკრაინა
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 168,247 ტონა
19) სერბეთი
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 230,580 ტონა
18) ავსტრია
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 239,195 ტონა
17) ახალი ზელანდია
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 248,400 ტონა
16) უნგრეთი
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 261,800 ტონა
15) ბრაზილია
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 273,100 ტონა
14) საბერძნეთი
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 311,530 ტონა
13) რუმინეთი
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 410,000 ტონა
12) რუსეთი
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 573,200 ტონა
11) პორტუგალია
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 630,800 ტონა
10) გერმანია
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 840,900 ტონა
9) სამხრეთი აფრიკა
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 1,097,200 ტონა
8) ავსტრალია
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 1,231,000 ტონა
7) არგენტინა
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 1,498,400 ტონა
6) ჩინეთი
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 1,700,000 ტონა
5) ჩილე
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 1,832,000 ტონა
4) ესპანეთი
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 3,200,000 ტონა
3) აშშ
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 3,217,000 ტონა
2) იტალია
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 4,107,370 ტონა
1) საფრანგეთი
- ღვინის წარმოების მოცულობა - 4,293,466 ტონა