რეცეპტი

ხბოს ჩაქაფული

10 ულუფა 1 კგ. ხბოს ხორცი 6 კონა ტარხუნა 6 კონა ქინძი 2 კონა ახალი ნიორი 2 კონა მწვანე ხახვი 5 ც. მწვანე წიწაკა (არა ცხარე) 1,5 ჭიქა ახალი, მწვანე ტყემალი 1,5 ჭიქა თეთრი ღვინო მარილი პილპილი ხბოს ხორცის მაგივრად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ბატკნის ხორცი. ჯამში 30 ლარი

მომ­­­ზა­­დე­­ბის წე­­სი:


დაჭერით ხორცი, აგრეთვე ყველა მწვანილი და მწვანე წიწაკა წვრილად. 

ქვაბში ფენა-ფენად ჩააწყვეთ ხორცი, მწვანილი, ტყემალი, მოაყარეთ პილპილი, მარილი და დადგით ცეცხლზე.
 
15 წუთში, როდესაც გამოუშვებს წვენს, დაუმატეთ თეთრი ღვინო და წამოადუღეთ 20-30 წუთი.
 
მასალა შეგიძლიათ შეიძინოთ სუპერმარკეტებში: 
პოპული (ვეკუას ქ. 3, ტელ. 24 46 35), 
ჯორჯიტა (წერეთლის ქ. 116, ტელ. 35 71 73), 
გუდვილი (ჭავჭავაძის გამზირი 34, ტელ. 24 33 02 / 03

 

კომენტარები