1 კგ ხბოს ჩლიქები
200 გრ ნიგოზი
1 მწიკვი ხმელი ქინძი
2 კბილი ნიორი
1 კონა ცოცხალი ქინძი
1/2 ჩ/კ უცხო სუნელი
წითელი წიწაკა და მარილი გემოვნებით
3-4 ს/კ ძმარი
ეს იმერული კერძი მომზადებულია წერეთლების საგვარეულო რეცეპტის მიხედვით
მომზადების წესი:
ხბოს ჩლიქები კარგად გარეცხეთ და მოხარშეთ, სანამ არ ჩაიშლება, გამოძვალეთ და დაჭერით საშუალო ნაჭრებად.
ცალკე მოამზადეთ ბაჟე: ნიგოზი და მწვანე ქინძი გაატარეთ, დაუმატეთ დაჭყლეტილი ნიორი, უცხო სუნელი, ხმელი ქინძი, წითელი წიწაკა და მარილი. დაუმატეთ ნელ-თბილი წყალი და გააჯერეთ ძმრით ისე, რომ ძმრის გემო კარგად იგრძნობოდეს. ბაჟეში ჩააწყვეთ მოხარშული ხბოს ჩლიქები.