ინგრედიენტები:
5 სუფრის კოვზი კარაქი (ელისეევსკი)
2 სუფრის კოვზი
ზეითუნის ზეთი
450 გრამი თეთრი ხახვი
¾ ჩაის კოვზი შაქარი
½ ჩაის კოვზი მშრალი ტმინი
½ ჩაის კოვზი მარილი
¼ ჩაის კოვზი პილპილი
1 სუფრის კოვზი + 1 ჩაის კოვზი ფქვილი
3 ლიტრი საქონლის ხორცის ბულიონი
150 გრამი თეთრი, მშრალი ღვინო (წინანდალი)
50 გრამი ძმარი (ბალზამიკო)
კრუტონი (ორცხობილა) და ყველის ზედაპირი
12 ნაჭერი ბაგეტი (ანტრე)
1 დიდი კბილი ნიორი
2 სუფრის კოვზი
ზეითუნის ზეთი
12 ნაჭერი ჰოლანდიური
გუდას ყველი
6 ცეცხლგამძლე სუპის ფიალა
ჯამში 50 ლარი
მომზადების წესი:
საშუალო ცეცლხზე, დიდ ქვაბში გაადნეთ კარაქი, დაამატეთ ზეთი, დაჭრილი ხახვი, შაქარი, ტმინი, მარილი და პილპილი. მოთუშეთ ხახვი, ურიეთ დროდადრო, 50-60 წუთის მანძილზე. როდესაც ოქროსფერს მიიღებს, დაამატეთ ფქვილი და მოურიეთ ენერგიულად, მაქსიმუმ 2 წუთი.
საშუალომდე შეამცირეთ ცეცხლი. ჩაამატეთ ბულიონის წვენი და ღვინო. დუღილის დაწყებისთანავე დაუწიეთ ცეცხლს და დატოვეთ კიდევ 30 წუთი. დაუმატეთ ძმარი (ბალზამიკო) და კიდევ 10 წუთი გააჩერეთ.
კრუტონის მოსამზადებლად გახუხეთ პურის ნაჭრები: 3 წუთი თითო მხარეს. ყურადღება მიაქციეთ, რომ პური არ გაყავისფრდეს. უბრალოდ, გამოაშრეთ ისე, რომ ზედაპირი გაუხეშდეს. აიღეთ ორად გაჭრილი ნივრის კბილი და ორივე მხრიდან წაუსვით გახუხულ პურს. შემდეგ თანაბრად გადაუსვით ზეითუნის ზეთი, ტაფაში დააბრუნეთ და ორივე მხრიდან შებრაწეთ.
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 230 გრადუსზე. მოათავსეთ ცეცხლგამძლე სუპის ფიალა ღუმელში. ჩამჩით გადაიღეთ ხახვის სუპი ქოთნებში და ზედაპირზე თითოს ორ-ორი კრუტონი დაადეთ.
კრუტონებზე გაანაწილეთ ყველის ნაჭრები. დატოვეთ ღუმელში 12-15 წუთი, სანამ ყველი არ გადნება და ოქროსფერს არ მიიღებს.
სუფრასთან მიიტანეთ ცხლად.
ყველა ინგრედიენტი შეგიძლიათ შეიძინოთ სუპერმარკეტში: პოპული ( ვეკუას ქ. 3 ტელ. 24 46 35), ჯორჯიტა (წერეთლის ქ. 116 ტელ. 35 71 73) , გუდვილი (ჭავჭავაძის გამზირი 34 ტელ. 24 33 02 / 03 ).
5 სუფრის კოვზი კარაქი (ელისეევსკი)
2 სუფრის კოვზი
ზეითუნის ზეთი
450 გრამი თეთრი ხახვი
¾ ჩაის კოვზი შაქარი
½ ჩაის კოვზი მშრალი ტმინი
½ ჩაის კოვზი მარილი
¼ ჩაის კოვზი პილპილი
1 სუფრის კოვზი + 1 ჩაის კოვზი ფქვილი
3 ლიტრი საქონლის ხორცის ბულიონი
150 გრამი თეთრი, მშრალი ღვინო (წინანდალი)
50 გრამი ძმარი (ბალზამიკო)
კრუტონი (ორცხობილა) და ყველის ზედაპირი
12 ნაჭერი ბაგეტი (ანტრე)
1 დიდი კბილი ნიორი
2 სუფრის კოვზი
ზეითუნის ზეთი
12 ნაჭერი ჰოლანდიური
გუდას ყველი
6 ცეცხლგამძლე სუპის ფიალა
ჯამში 50 ლარი
მომზადების წესი:
საშუალო ცეცლხზე, დიდ ქვაბში გაადნეთ კარაქი, დაამატეთ ზეთი, დაჭრილი ხახვი, შაქარი, ტმინი, მარილი და პილპილი. მოთუშეთ ხახვი, ურიეთ დროდადრო, 50-60 წუთის მანძილზე. როდესაც ოქროსფერს მიიღებს, დაამატეთ ფქვილი და მოურიეთ ენერგიულად, მაქსიმუმ 2 წუთი.
საშუალომდე შეამცირეთ ცეცხლი. ჩაამატეთ ბულიონის წვენი და ღვინო. დუღილის დაწყებისთანავე დაუწიეთ ცეცხლს და დატოვეთ კიდევ 30 წუთი. დაუმატეთ ძმარი (ბალზამიკო) და კიდევ 10 წუთი გააჩერეთ.
კრუტონის მოსამზადებლად გახუხეთ პურის ნაჭრები: 3 წუთი თითო მხარეს. ყურადღება მიაქციეთ, რომ პური არ გაყავისფრდეს. უბრალოდ, გამოაშრეთ ისე, რომ ზედაპირი გაუხეშდეს. აიღეთ ორად გაჭრილი ნივრის კბილი და ორივე მხრიდან წაუსვით გახუხულ პურს. შემდეგ თანაბრად გადაუსვით ზეითუნის ზეთი, ტაფაში დააბრუნეთ და ორივე მხრიდან შებრაწეთ.
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 230 გრადუსზე. მოათავსეთ ცეცხლგამძლე სუპის ფიალა ღუმელში. ჩამჩით გადაიღეთ ხახვის სუპი ქოთნებში და ზედაპირზე თითოს ორ-ორი კრუტონი დაადეთ.
კრუტონებზე გაანაწილეთ ყველის ნაჭრები. დატოვეთ ღუმელში 12-15 წუთი, სანამ ყველი არ გადნება და ოქროსფერს არ მიიღებს.
სუფრასთან მიიტანეთ ცხლად.
ყველა ინგრედიენტი შეგიძლიათ შეიძინოთ სუპერმარკეტში: პოპული ( ვეკუას ქ. 3 ტელ. 24 46 35), ჯორჯიტა (წერეთლის ქ. 116 ტელ. 35 71 73) , გუდვილი (ჭავჭავაძის გამზირი 34 ტელ. 24 33 02 / 03 ).