მარშე - ანუ ბაზარი ფრანგულად. ინტერიერი პროვანსულ-ფრანგული, სამზარეულო ესპანური. შესასვლელში პურ-ფუნთუშეულის დახლია, კარგად გაფუებული ბაგეტები და მშრალი ნამცხვრები იყიდება. ირგვლივ თაროები სავსეა თუნუქის ქილებით: Foie Gras (ბატის ღვიძლი) ზეთისხილითა და ღვინის ბოთლებით.
მარშეს ადგილმდებარეობა ისეთია, რომ აქ შემთხვევითი კლიენტი ძნელად მოხვდება - სულხან-საბას ვიწრო ქუჩით მხოლოდ მცირერიცხოვანი ადგილობრივები, კანცელარიისკენ მიმავალი თანამშრომლები და სტუმრები სარგებლობენ. ისტორიულად, მარშეს კლიენტურა ძირითადად კანცელარიიდან მოედინება.
მრავალფურცლიანი მენიუ გვთავაზობს საუზმეს, ლანჩს და სადილს. ღვინის ბარათში, უცხოური ღვინოების გარდა, წარმოდგენილია თელიანი ველის, მილდიანის და ბესინის ღვინოები. უცხოურ ღვინოებზე რომ არაფერი ვთქვათ, ქართული ღვინოებს საკმაოდ მაღალი ფასი ადევს. მაგალითად, სარეალიზაციო ქსელში 12 ლარად ღირებული ბესინის მერლო აქ 28.50 ლარი ღირს. არომატული კენკროვანი და სავსე ღვინოა, იისფერი ელფერით, მაგრამ თითქმის სამმაგ ფასად?
ტაპასი - მცირე ულუფებად, ცხლად ან ცივად მოტანილი, მადის აღმძვრელი ესპანური კერძია. ესპანელები ბევრ განსხვავებულ ტაპასს უკვეთავენ და ღვინის თანხლებით იქცევენ თავს. თუ ძალიან გაერთნენ, შესაძლოა, ძირითადი კერძი აღარც შეუკვეთონ. ამრიგად, ტაპასის არჩევანი უნდა იყოს ფართო და ღირდეს იაფი, თუმცა მარშეში არჩევანი ძირითადად იქვე გამოფენილი თუნუქის ქილების პროდუქტით ყალიბდება: ესპანური თეთრი სატაცური (11.90), რომელსაც თუნუქის გემო უფრო აქვს, ვიდრე ბოსტნეულის ან ტუნა ვინტრესკა (15.90), ტუნის რბილობი ზეთის მარინადში. კონსერვებიდან პროდუქტის გადმოღება, ზეთისხილითა და ძმრით გაწყობა დიდი ვერაფერიშვილია და რესტორნის დამსახურებად ვერ ჩაითვლება, უფრო ღარიბი ფანტაზიისა და იოლი გამოსავლის მცდელობად. იგივე ესპანური სატაცურის შეცვლა ადგილობრივი სატაცურითაც შეიძლება, მით უმეტეს, რომ სეზონია.
ღორის ხორცი ნავარა (23.90) უფრო კარგად გამოიყურება, ვიდრე სინამდვილეშია. ხორცი თითქოს კარგად არის შემწვარი, თუმცა უგემურ ფაქტურას ღეჭავ და ფიქრობ, ჯობდა სხვა რამე შეგეკვეთა. გრილზე შემწვარი ორაგული (21.50) საშუალო, მოსაწყენად გაწყობილი კერძია.
ყველაზე კარგი აქ იბერიული ლორია, რომელიც პირდაპირ ესპანეთიდან შემოაქვთ, თხელ ნაჭრებად ჭრიან და ერთ თეფშს 42 ლარად ყიდიან. ფასს ალბათ სუფთა გარემოში და ცარიელ მაგიდებში იხდი. სერვისი თავაზიანი და თბილია, თუმცა, საერთო ჯამში, ღირს თუ არა, თავად განსაჯეთ.
მარშეს ადგილმდებარეობა ისეთია, რომ აქ შემთხვევითი კლიენტი ძნელად მოხვდება - სულხან-საბას ვიწრო ქუჩით მხოლოდ მცირერიცხოვანი ადგილობრივები, კანცელარიისკენ მიმავალი თანამშრომლები და სტუმრები სარგებლობენ. ისტორიულად, მარშეს კლიენტურა ძირითადად კანცელარიიდან მოედინება.
მრავალფურცლიანი მენიუ გვთავაზობს საუზმეს, ლანჩს და სადილს. ღვინის ბარათში, უცხოური ღვინოების გარდა, წარმოდგენილია თელიანი ველის, მილდიანის და ბესინის ღვინოები. უცხოურ ღვინოებზე რომ არაფერი ვთქვათ, ქართული ღვინოებს საკმაოდ მაღალი ფასი ადევს. მაგალითად, სარეალიზაციო ქსელში 12 ლარად ღირებული ბესინის მერლო აქ 28.50 ლარი ღირს. არომატული კენკროვანი და სავსე ღვინოა, იისფერი ელფერით, მაგრამ თითქმის სამმაგ ფასად?
ტაპასი - მცირე ულუფებად, ცხლად ან ცივად მოტანილი, მადის აღმძვრელი ესპანური კერძია. ესპანელები ბევრ განსხვავებულ ტაპასს უკვეთავენ და ღვინის თანხლებით იქცევენ თავს. თუ ძალიან გაერთნენ, შესაძლოა, ძირითადი კერძი აღარც შეუკვეთონ. ამრიგად, ტაპასის არჩევანი უნდა იყოს ფართო და ღირდეს იაფი, თუმცა მარშეში არჩევანი ძირითადად იქვე გამოფენილი თუნუქის ქილების პროდუქტით ყალიბდება: ესპანური თეთრი სატაცური (11.90), რომელსაც თუნუქის გემო უფრო აქვს, ვიდრე ბოსტნეულის ან ტუნა ვინტრესკა (15.90), ტუნის რბილობი ზეთის მარინადში. კონსერვებიდან პროდუქტის გადმოღება, ზეთისხილითა და ძმრით გაწყობა დიდი ვერაფერიშვილია და რესტორნის დამსახურებად ვერ ჩაითვლება, უფრო ღარიბი ფანტაზიისა და იოლი გამოსავლის მცდელობად. იგივე ესპანური სატაცურის შეცვლა ადგილობრივი სატაცურითაც შეიძლება, მით უმეტეს, რომ სეზონია.
ღორის ხორცი ნავარა (23.90) უფრო კარგად გამოიყურება, ვიდრე სინამდვილეშია. ხორცი თითქოს კარგად არის შემწვარი, თუმცა უგემურ ფაქტურას ღეჭავ და ფიქრობ, ჯობდა სხვა რამე შეგეკვეთა. გრილზე შემწვარი ორაგული (21.50) საშუალო, მოსაწყენად გაწყობილი კერძია.
ყველაზე კარგი აქ იბერიული ლორია, რომელიც პირდაპირ ესპანეთიდან შემოაქვთ, თხელ ნაჭრებად ჭრიან და ერთ თეფშს 42 ლარად ყიდიან. ფასს ალბათ სუფთა გარემოში და ცარიელ მაგიდებში იხდი. სერვისი თავაზიანი და თბილია, თუმცა, საერთო ჯამში, ღირს თუ არა, თავად განსაჯეთ.